واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

تاکید جمهوری آذربایجان بر لزوم صلح با ارمنستان

یک مقام ارشد جمهوری آذربایجان روز سه شنبه گفت که مسئله تعیین مرز بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان به طور جداگانه قابل حل است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۰ - ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 20
کد خبر: ۲۱۹۳۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام ارشد جمهوری آذربایجان روز سه شنبه گفت که باکو هیچ مانع بزرگی برای تضمین معاهده صلح پایدار با ارمنستان نمی بیند .

 

به گزارش خبرگزاری «رویترز» «حکمت حاجی اف» مشاور ارشد سیاست خارجی «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان به خبرنگاران در «لندن» گفت: «درگیری ۳۵ ساله اکنون به پایان رسیده است. راهبرد کنونی باکو صلح است. این مستلزم اقدام هر دو طرف است.»

 

وی گفت که مسئله تعیین مرزهای دو کشور به طور جداگانه قابل حل است.

 

نیروهای جمهوری آذربایجان، در سپتامبر حمله برق آسا را برای بازپس گیری منطقه قره باغ انجام دادند. این دو کشور همسایه در ۳۰ سال گذشته بر سر قره باغ کوهستانی دو جنگ داشته اند، اما در ماه جاری تبادل اسرا را انجام و بیانیه مشترکی صادر کردند یابند.

 

این مبادله شامل آزادی ۳۲ ارمنی توسط جمهوری آذربایجان بود این افراد اواخر سال ۲۰۲۰ اسیر شده بودند. در مقابل، ارمنستان دو نظامی جمهوری آذربایجان را تحویل داد.

 

وزیر امور خارجه جمهوری ارمنستان نیز از جمهوری آذربایجان خواست با از سرگیری مذاکرات صلح با ارمنستان با میانجیگری اتحادیه اروپا موافقت کند.

 

میرزویان در نشست خبری مشترک با «مارگوس تساکنا» وزیر امور خارجه استونی گفت:«به نظر من جمهوری آذربایجان باید در قالب جلسات به میز مذاکره بازگردد. ما قبلا گفته‌ایم که بیشتر کار انجام شده و اکنون باید با هم ملاقات کنیم و در مورد متن نهایی موضوعات کلیدی به توافق برسیم.»

 

در تحولی دیگر، اتحادیه اروپا اعلام کرد که شمار ناظران این اتحادیه درمرز ارمنستان با جمهوری آذربایجان را تقویت کند.

 

ناظران این اتحادیه در فوریه ۲۰۲۳ با مأموریت دو ساله در مرز این کشور با جمهوری آذربایجان مستقر شدند. این یک ماموریت کاملا غیرنظامی است و اتحادیه اروپا به عنوان یک بازیگر بی طرف عمل می‌کند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار